Terugbetaling & korting

Op deze pagina kan u meer info vinden in verband met terugbetalingen, fiscale attesten en meer.

Terugbetalingen mutualiteit

Elke mutualiteit treft andere regelgevingen voor de terugbetaling van lidgeld en kamp- of weekendgeld voor kinderen bij jeugdbewegingen. Zo komt de Christelijke Mutualiteit sinds kort niet meer tussen voor de terugbetaling van lidgeld, maar betalen zij wel nog een vergoeding van 5 euro kampgeld per kampdag terug, indien er een formulier wordt ingediend. Meer info kan u hier vinden. Voor andere mutualiteiten verschilt dit vaak, dus is het best dat u dit even bij de instantie zelf nagaat.

Voor het invullen van terugbetalingsformulieren mag u steeds mailen naar groepsleidinglodlavki@gmail.com, met vermelding van de naam van uw zoon, het kamp in kwestie en de data. Wij bezorgen u vervolgend een namens ons ingevuld formulier terug, dat u zo aan uw mutualiteit kan bezorgen.

Fiscaal attest

Wist u dat alle kinderen tot 12 jaar gratis op kamp kunnen gaan met onze jeugdvereniging?
 Want met een fiscaal attest kan u het kamp- & weekendgeld gedeeltelijk aftrekken van uw belastingen! (lidgeld komt niet in aanmerking). Dus tel maar uit hoeveel u kan besparen!
 De uitgaven voor de opvang tijdens vrijetijdsactiviteiten van kinderen tot 12 jaar komen in aanmerking voor fiscale aftrek bij de belastingaangifte die u het erop volgende jaar doet.


We hebben alle kinderen tot 12 jaar die dit jaar mee op weekend en/of kamp zijn geweest automatisch een fiscaal attest opgestuurd. Het maximaal aftrekbare bedrag is beperkt tot €11,20 per opvangdag per kind, ongeacht de duur van de opvang. Er staat geen beperking op het aantal opvangdagen per jaar dat voor aftrek in aanmerking komt. Hou dit attest zorgvuldig bij en vergeet niet om het aan te duiden op uw volgende belastingaangifte!

Verminderd lidgeld, kampgeld en aankoop uniform

Ligt het betalen van lidgeld of kampgeld voor uw zoon financieel even moeilijk, dan maken we uiteraard graag een uitzondering voor u. Het is best dat u dan even contact opneemt met de groepsleiding via groepsleidinglodlavki@gmail.com, zodat we kunnen bekijken wat we voor u kunnen doen.

Wanneer er staat aangeduid in onze groepsadministratie dat u gebruik maakt van ‘verminderd lidgeld’, kan u in de Hopper scoutsshop automatisch een korting van 50% of meer krijgen, indien u het lidnummer van uw zoon vermeldt. Meer info over verminderd lidgeld vindt u op deze webpagina: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/ik-wil-naar-de-scouts/lidgeld/kan-het-voor-minder-geld.

Ook hebben wij voor uniform een tweedehandsshop, met uniformstukken goedkoper dan in de Hopper scoutsshop. U kan er steeds naar vragen bij de welpenleiding na een vergadering.